040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro
slide-5.jpg

Online test

Zaskrbljeni zaradi svojega ali igranja na srečo bližnje osebe? Anonimni test vam bo pomagal pri oceni ogroženosti. Rezultat testa s komentarjem je na voljo takoj.  

Live chat, sms, telefon

Klepet s svetovalcem preko tipkovnice ali po telefonu. Vsak delovni dan med 9. in 17.uro. Ko nas ni, nam lahko pustite sporočilo. Tudi za bližnje osebe igralca s težavami.

Email podpora

Pišite nam, oglasil/a se vam bo sogovornik/ca, ki razume svet iger na srečo in vam hkrati nudi vso potrebno podporo. Tudi za bližnje osebe igralca s težavami.


Psihoterapevtska pomoč

Brezplačne psihoterapije z izkušenimi psihoterapevti v Mariboru in v Ljubljani. Škodljive posledice iger na srečo občutijo tudi bližnje osebe hazarderja.

Pripomočki

Na naših straneh so vam na voljo različna gradiva in pripomočki za podporo pri odpravljanju škode povzročene z igranjem iger na srečo.

Spletna aplikacija Re.Start

Za zmanjšanje ali opuščanje iger na srečo. Uporabna tudi na mobilnih napravah. Na voljo 24/7, brezplačno in anonimno. Trajanje programa 6, 8, 12 ali 24 tednov.

SPLETNI PORTAL BREZPLAČNE POMOČI ZA OSEBE S TEŽAVAMI, KI SO POSLEDICA IGER NA SREČO.

Stori korak naprej. Pomoč je oddaljena le en klik. Brezplačno in anonimno. Za otroke, mladostnike in odrasle.  

Izpostavljeno

Pohod družin, ki jim je zasvojenost s hazardom vzela ljubljeno osebo

Okrog 70 angleških aktivistov se je 8. julija letos (2022) odpravilo na dvodnevni pohod od Manchestra do Liverpoola z namenom, da javnost in odločevalce opozorijo na nujnost reform na področju oglaševanja športnih stav v nogometu.

Tekme angleške Premier lige na športnih kanalih lahko gledajo tudi slovenski otroci in mladostniki.

foto_zajem_ekrana_independent.com.jpg

Tveganja pri spletnem načinu igranja na srečo

Ustvarili smo videoanimacijo, s katero opozarjamo na precej povečana tveganja pri spletnem načinu hazardiranja. Največkrat smo takrat sami, izgubi se dimenzija časa, zaradi vnosa alkohola ali prepovedanih substanc se nam zamegli presoja in poveča se impulzivno vedenje ter vplačevanje stav

 

Pandemija, hazard in nasilje v družini

Ena od pomembnih negativnih posledic pandemije je tudi splošno povečanje nasilja v družbi in še posebej tam, kjer bi moralo biti najbolj varno, to je v domačem okolju.

V družinah, kjer je prisotno problematično igranje na srečo, je pojav družinskega nasilja trikrat bolj verjeten kot v družinah, ki problematičnega igranja na srečo ne poznajo. Berite naprej...

 

Igranje stav med mladoletniki

Da mladoletniki v zahodnem svetu zelo radi igrajo športne stave, ni nobena novost. Tri različne slovenske raziskave med mladostniki (več v članku ) so pokazale skoraj povsem enak rezultat. Stave jih igra okrog 20%. Naš oglas v časniku Delo, 9.4.2019

stave.jpg

Oglas v Delu - Odgovorno oglaševanje iger na srečo

20.12. je v časniku Delo izšel naš oglas, s katerim skušamo pokukati v prihodnost oglaševanja tveganih produktov, kot so igre na srečo.  Dnevno bombardiranje domačih in tujih oglaševalcev doseže tudi naše najmlajše in posledica je normalizacija.

delo_pano.jpg

Oglas v Delu - nebrzdano hazardiranje

13. decembra z oglasom v časniku Delo javnost ozaveščamo o deležu patološkega in problematičnega igranja pri nas in kolikšen delež realizacije iger na srečo je moč pripisati pretiranemu igranju.

trnek_web.jpg

Nevarno gemblanje s skini oz. preoblekami za orožja v videoigricah

Leta 2000 so na trg dali še eno izmed vojnih videoigric, kjer se v streljaškem spopadu udarita ekipi A in B. Nič originalnega, torej, dobri fantje preganjajo teroriste in obratno. Toda zaradi neke malenkosti je igra prekosila vse ostale v branži. Za nekaj drobiža si igralec lahko kupi kredite. Te lahko zamenja za "skine" oz. kože, s katerimi obleče svoje priljubljeno orožje...

gemblanje_s_skini.png

Podpirajo nas: