040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro
slide-5.jpg

slide2.jpg

slide3.jpg

Online test

Si v skrbeh, ker prepogosto igraš športne stave ali druge igre na srečo? Z igranjem ne moreš prenehati? Si si nabral dolgove? Izpolni anonimni spletni test, ki ti bo pomagal pri vrednotenju lastnega igranja na srečo. Rezultat testa s komentarjem rezultata sta na voljo takoj. Lahko si ju pošlješ tudi na svoj e-mail naslov. Primerno tudi za prijatelje in sorodnike igralca s težavami!

Live chat, sms, telefon

Anonimni klepet v živo s svetovalcem preko tipkovnice. Vsak delovni dan med 9. in 17.uro. Ko so svetovalci odsotni, jim lahko pustite sporočilo. Za pogumnejše je na voljo tudi možnost pogovora s svetovalcem po telefonu vsak delovni dan med 9. in 17.uro. Primerno tudi za prijatelje in sorodnike igralca s težavami.

Email podpora

Piši našemu psihoterapevtu. Dobil boš razumevajočega poslušalca in sogovornika, ki ti nudi vso potrebno čustveno podporo. Možnost dogovora za brezplačno psihoterapevtsko pomoč. Primerno tudi za prijatelje in sorodnike igralca s težavami, ki zanj iščejo pomoč.


Forum

Iskanje odgovorov na nekatera splošna najpogostejša vprašanja. Povezovanje z drugimi obiskovalci foruma, izmenjava izkušenj in vzajemna podpora. Za aktivno sodelovanje na forumu je potrebna registracija.

Psihoterapevtska pomoč

Brezplačne psihoterapije z izkušenimi psihoanalitičnimi psihoterapevti so na voljo v Mariboru in v Ljubljani. Negativne posledice nekontroliranega hazardiranja ene osebe zmeraj čutijo tudi člani njegove družine, zato so pomoči potrebni tudi sami.

Pripomočki

V tej sekciji so vam na voljo različni pripomočki in vaje, s katerimi si lahko pomagate pri premagovanju težav povezanih z igrami na srečo.

SPLETNI PORTAL BREZPLAČNE POMOČI ZA OSEBE S TEŽAVAMI, KI SO POSLEDICA IGER NA SREČO.

Stori korak naprej. Pomoč je oddaljena le en klik. Brezplačno in anonimno. Za otroke, mladostnike in odrasle.  

Izpostavljeno

Pandemija, hazard in nasilje v družini

Ena od pomembnih negativnih posledic pandemije je tudi splošno povečanje nasilja v družbi in še posebej tam, kjer bi moralo biti najbolj varno, to je v domačem okolju. S številnimi raziskavami so dokazane povezave med problematičnim igranjem na srečo in intimnopartnerskim nasiljem ter nasiljem nad drugimi člani družine.

V družinah, kjer je prisotno problematično igranje na srečo, je pojav družinskega nasilja trikrat bolj verjeten kot v družinah, ki problematičnega igranja na srečo ne poznajo. Berite naprej...

 

Pridruži se akciji 30 dni brez hazarda!

Dokaži si, da zmoreš abstinirati! Pretirano hazardiranje lahko povzroči psihično zasvojenost in ko se ta enkrat razvije, je opustitev škodljive razvade veliko težja. Primerno za vse, ki mislijo, da imajo popolni nadzor in se lahko zlahka odrečejo igram na srečo.

 

 

30_dni_brez.jpg

Nalezimo se dobrih navad – cepimo se

Epidemija covida-19 je povzročila eno največjih kriz v zadnjem stoletju, ki je korenito spremenila naša življenja, in učinkovita cepiva so v tem trenutku edino realno upanje, da se ne bo ponovila tudi v naslednji hladni sezoni.

plakat_800x1059.jpg

Nagradni natečaj za plakat: Igre na srečo

Pripravili smo nagradni natečaj za mlade do 29. leta starosti. Natečaj je odprt do 31.maja 2021, pripravili smo izvrstne praktične nagrade za avtorje najboljših predlogov plakata. Z akcijo želimo mlade in širšo javnost ozavestiti o tveganjih in negativnih posledicah iger na srečo. Preberi več...

sesanje_denarja_final_S.jpg

Anketa o igranju na srečo v obdobju COVID-19

Pripravili smo anketo, v kateri se sprašujemo, kako je koronavirus vplival na naše igranje na srečo.

Ali igramo redkeje in porabimo manj denarja, smo morda celo prenehali, v kolikšni meri se je hazardiranje preselilo na splet, katere igre igramo, kako je z odgovornim igranjem in prirejanjem iger na srečo in še marsikaj nas zanima.

Rezultati ankete bodo objavljeni na našem portalu.

povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/279327

vabilo_fb_bele_crke.jpg

Igranje stav med mladoletniki

Da mladoletniki v zahodnem svetu zelo radi igrajo športne stave, ni nobena novost. Tri različne slovenske raziskave med mladostniki (več v članku ) so pokazale skoraj povsem enak rezultat. Stave jih igra okrog 20%. Naš oglas v časniku Delo, 9.4.2019

stave.jpg

Izvajanje psihoterapij ponovno le preko spleta

26.10.2020

Zaradi ponovnega "lockdowna" smo izvajanje psihoterapij pričeli spet izvajati le s pomočjo videoklica z uporabo programa Skype. Več o tem in kako si naložiti program Skype preberite v nadaljevanju.

Svetovanje preko telefona in aplikacije Live Chat poteka naprej nemoteno.

web2.jpg

Portal mladihazarder na Festivalu Lent

 

V času Festivala Lent bomo po mestnih ulicah vseh devet dni festivala ozaveščali s pomočjo letakov, plakatov in t.i. pingvina. Prijazno bomo odgovarjali tudi na vsa možna vprašanja v zvezi z našim portalom in projektom Ne zakockaj svoje prihodnosti!

dan1.jpg

Zasvojijo aplikacije in ne pametni telefoni

"Ljudje niso s svojimi pametnimi telefoni nič bolj zasvojeni, kot so alkoholiki zasvojeni s steklenico. Če je na telefonih kaj takega, kar lahko zasvoji, so to prej aplikacije (za igranje igric, hazardiranje, socialna omrežja, nakupovanje...) kakor pa sam telefon..."

Mark Griffiths, na svojem blogu...

mark_griffiths.png

Deljenje letakov ob Dnevu brez stave

13.decembra smo zopet izvedli akcijo Dan brez stave. Na Slovenski ulici v Mariboru smo delili letake, zvečer pa smo izvedli koncert rock skupin pod delovnim naslovom Igraj na kitaro, ne na srečo!

slovenska.jpg

Oglas v Delu - nebrzdano hazardiranje

13. decembra z oglasom v časniku Delo javnost ozaveščamo o deležu patološkega in problematičnega igranja pri nas in kolikšen delež realizacije iger na srečo je moč pripisati pretiranemu igranju.

trnek_web.jpg

Nevarno gemblanje s skini oz. preoblekami za orožja v videoigricah

Leta 2000 so na trg dali še eno izmed vojnih videoigric, kjer se v streljaškem spopadu udarita ekipi A in B. Nič originalnega, torej, dobri fantje preganjajo teroriste in obratno. Toda zaradi neke malenkosti je igra prekosila vse ostale v branži. Za nekaj drobiža si igralec lahko kupi kredite. Te lahko zamenja za "skine" oz. kože, s katerimi obleče svoje priljubljeno orožje...

gemblanje_s_skini.png

Psihoterapije spet tudi iz-oči-v-oči

13.5.2020

Od danes naprej je zopet omogočeno izvajanje psihoterapij v živo, torej na način, da se uporabnik in psihoterapevt srečata v istem prostoru. Tako kot doslej, so še naprej terapije na voljo tako v Mariboru kot tudi v Ljubljani.

Še naprej pa je možno izvajanje terapije tudi preko video klica (skype).

 

 

 

counselling.jpg

Nevarnosti spletnih iger na srečo

V časnikih Delo in Večer smo objavili oglas, s katerim opozarjamo na povečana tveganja pri igranju iger na srečo.

Če hazardiramo preko spleta, to največkrat počnemo od doma, kjer smo skriti pred očmi drugih oseb.

klik-z-misko-vecer.gif

Oglas v Delu - Odgovorno oglaševanje iger na srečo

20.12. je v časniku Delo izšel naš oglas, s katerim skušamo pokukati v prihodnost oglaševanja tveganih produktov, kot so igre na srečo.  Dnevno bombardiranje domačih in tujih oglaševalcev doseže tudi naše najmlajše in posledica je normalizacija.

delo_pano.jpg

Izvajanje psihoterapij odslej le preko spleta

16.3.2020

Izvajanje psihoterapij poteka od danes dalje izključno preko spleta in sicer z uporabo programa Skype.

Svetovanje preko telefona in s pomočjo Live chata na naši spletni strani se izvaja enako kot doslej, saj do fizičnega stika pri tem načinu ne pride.  Prav tako so še naprej omogočene vse ostale digitalne oblike samopomoči, kot so anonimni spletni test, spletni kalkulator stroškov igranja na srečo, android aplikacija Mobilna terapija, letaki, zloženke in brošura - vodnik za pomoč družinam v težavah.

web2.jpg

Tiskovna konferenca pred pričetkom svetovnega prvenstva v nogometu

Dan pred pričetkom prvenstva smo v okviru portala Mladi hazarder sklicali tiskovno konferenco. Tema je bila seveda povezana s športom in stavami. Prisotnim novinarjem smo predstavili akcijo "100 dni brez hazarda" ter prvo slovensko aplikacijo za pomoč hazarderjem, ki so se znašli v težavah in bi radi prenehali z igranjem.

55_Tiskovna_konferenca.jpg

Podpirajo nas: