040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro
slide-5.jpg

Online test

Zaskrbljeni zaradi svojega ali igranja na srečo bližnje osebe? Anonimni test vam bo pomagal pri oceni ogroženosti. Rezultat testa s komentarjem je na voljo takoj. Lahko si ga pošljete tudi na svoj e-mail naslov.  

Live chat, sms, telefon

Klepet s svetovalcem preko tipkovnice ali po telefonu. Vsak delovni dan med 9. in 17.uro. Ko so svetovalci odsotni, jim lahko pustite sporočilo. Primerno tudi za bližnje osebe igralca s težavami.

Email podpora

Pišite nam, dobili boste razumevajočega sogovornika/co, ki razume svet iger na srečo in vam hkrati nudi vso potrebno podporo. Primerno tudi za bližnje osebe igralca s težavami.


Forum

Iskanje odgovorov na  najpogostejša vprašanja. Povezovanje z drugimi obiskovalci foruma, izmenjava izkušenj in vzajemna podpora. Za aktivno sodelovanje na forumu je potrebna registracija.

Psihoterapevtska pomoč

Brezplačne psihoterapije z izkušenimi psihoterapevti so na voljo v Mariboru in v Ljubljani. Negativne posledice hazardiranja zmeraj čutijo tudi bližnje osebe hazarderja, zato pomoč nudimo tudi njim.

Pripomočki

Na naših straneh so vam na voljo različni pripomočki, s katerimi si lahko pomagate pri premagovanju težav povezanih z igrami na srečo in opuščanju igranja.

SPLETNI PORTAL BREZPLAČNE POMOČI ZA OSEBE S TEŽAVAMI, KI SO POSLEDICA IGER NA SREČO.

Stori korak naprej. Pomoč je oddaljena le en klik. Brezplačno in anonimno. Za otroke, mladostnike in odrasle.  

Izpostavljeno

Pohod družin, ki jim je zasvojenost s hazardom vzela ljubljeno osebo

Okrog 70 angleških aktivistov se je 8. julija letos (2022) odpravilo na dvodnevni pohod od Manchestra do Liverpoola z namenom, da javnost in odločevalce opozorijo na nujnost reform na področju oglaševanja športnih stav v nogometu.

Tekme angleške Premier lige na športnih kanalih lahko gledajo tudi slovenski otroci in mladostniki.

foto_zajem_ekrana_independent.com.jpg

Tveganja pri spletnem načinu igranja na srečo

Ustvarili smo videoanimacijo, s katero opozarjamo na precej povečana tveganja pri spletnem načinu hazardiranja. Največkrat smo takrat sami, izgubi se dimenzija časa, zaradi vnosa alkohola ali prepovedanih substanc se nam zamegli presoja in poveča se impulzivno vedenje ter vplačevanje stav

 

Pandemija, hazard in nasilje v družini

Ena od pomembnih negativnih posledic pandemije je tudi splošno povečanje nasilja v družbi in še posebej tam, kjer bi moralo biti najbolj varno, to je v domačem okolju.

V družinah, kjer je prisotno problematično igranje na srečo, je pojav družinskega nasilja trikrat bolj verjeten kot v družinah, ki problematičnega igranja na srečo ne poznajo. Berite naprej...

 

Zasvojijo aplikacije in ne pametni telefoni

"Ljudje niso s svojimi pametnimi telefoni nič bolj zasvojeni, kot so alkoholiki zasvojeni s steklenico. Če je na telefonih kaj takega, kar lahko zasvoji, so to prej aplikacije (za igranje igric, hazardiranje, socialna omrežja, nakupovanje...) kakor pa sam telefon..."

Mark Griffiths, na svojem blogu...

mark_griffiths.png

Izvajanje psihoterapij odslej le preko spleta

16.3.2020

Izvajanje psihoterapij poteka od danes dalje izključno preko spleta in sicer z uporabo programa Skype.

Svetovanje preko telefona in s pomočjo Live chata na naši spletni strani se izvaja enako kot doslej, saj do fizičnega stika pri tem načinu ne pride.  Prav tako so še naprej omogočene vse ostale digitalne oblike samopomoči, kot so anonimni spletni test, spletni kalkulator stroškov igranja na srečo, android aplikacija Mobilna terapija, letaki, zloženke in brošura - vodnik za pomoč družinam v težavah.

web2.jpg

Anketa o igranju na srečo v obdobju COVID-19

Pripravili smo anketo, v kateri se sprašujemo, kako je koronavirus vplival na naše igranje na srečo.

Ali igramo redkeje in porabimo manj denarja, smo morda celo prenehali, v kolikšni meri se je hazardiranje preselilo na splet, katere igre igramo, kako je z odgovornim igranjem in prirejanjem iger na srečo in še marsikaj nas zanima.

Rezultati ankete bodo objavljeni na našem portalu.

povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/279327

vabilo_fb_bele_crke.jpg

Nevarno gemblanje s skini oz. preoblekami za orožja v videoigricah

Leta 2000 so na trg dali še eno izmed vojnih videoigric, kjer se v streljaškem spopadu udarita ekipi A in B. Nič originalnega, torej, dobri fantje preganjajo teroriste in obratno. Toda zaradi neke malenkosti je igra prekosila vse ostale v branži. Za nekaj drobiža si igralec lahko kupi kredite. Te lahko zamenja za "skine" oz. kože, s katerimi obleče svoje priljubljeno orožje...

gemblanje_s_skini.png

Portal mladihazarder na Festivalu Lent

 

V času Festivala Lent bomo po mestnih ulicah vseh devet dni festivala ozaveščali s pomočjo letakov, plakatov in t.i. pingvina. Prijazno bomo odgovarjali tudi na vsa možna vprašanja v zvezi z našim portalom in projektom Ne zakockaj svoje prihodnosti!

dan1.jpg

Oglas v Delu - Odgovorno oglaševanje iger na srečo

20.12. je v časniku Delo izšel naš oglas, s katerim skušamo pokukati v prihodnost oglaševanja tveganih produktov, kot so igre na srečo.  Dnevno bombardiranje domačih in tujih oglaševalcev doseže tudi naše najmlajše in posledica je normalizacija.

delo_pano.jpg

Deljenje letakov ob Dnevu brez stave

13.decembra smo zopet izvedli akcijo Dan brez stave. Na Slovenski ulici v Mariboru smo delili letake, zvečer pa smo izvedli koncert rock skupin pod delovnim naslovom Igraj na kitaro, ne na srečo!

slovenska.jpg

Oglas v Delu - nebrzdano hazardiranje

13. decembra z oglasom v časniku Delo javnost ozaveščamo o deležu patološkega in problematičnega igranja pri nas in kolikšen delež realizacije iger na srečo je moč pripisati pretiranemu igranju.

trnek_web.jpg

Izvajanje psihoterapij ponovno le preko spleta

26.10.2020

Zaradi ponovnega "lockdowna" smo izvajanje psihoterapij pričeli spet izvajati le s pomočjo videoklica z uporabo programa Skype. Več o tem in kako si naložiti program Skype preberite v nadaljevanju.

Svetovanje preko telefona in aplikacije Live Chat poteka naprej nemoteno.

web2.jpg

Psihoterapije spet tudi iz-oči-v-oči

13.5.2020

Od danes naprej je zopet omogočeno izvajanje psihoterapij v živo, torej na način, da se uporabnik in psihoterapevt srečata v istem prostoru. Tako kot doslej, so še naprej terapije na voljo tako v Mariboru kot tudi v Ljubljani.

Še naprej pa je možno izvajanje terapije tudi preko video klica (skype).

 

 

 

counselling.jpg

Nagradni natečaj za plakat: Igre na srečo

Pripravili smo nagradni natečaj za mlade do 29. leta starosti. Natečaj je odprt do 31.maja 2021, pripravili smo izvrstne praktične nagrade za avtorje najboljših predlogov plakata. Z akcijo želimo mlade in širšo javnost ozavestiti o tveganjih in negativnih posledicah iger na srečo. Preberi več...

sesanje_denarja_final_S.jpg

Igranje stav med mladoletniki

Da mladoletniki v zahodnem svetu zelo radi igrajo športne stave, ni nobena novost. Tri različne slovenske raziskave med mladostniki (več v članku ) so pokazale skoraj povsem enak rezultat. Stave jih igra okrog 20%. Naš oglas v časniku Delo, 9.4.2019

stave.jpg

Nalezimo se dobrih navad – cepimo se

Epidemija covida-19 je povzročila eno največjih kriz v zadnjem stoletju, ki je korenito spremenila naša življenja, in učinkovita cepiva so v tem trenutku edino realno upanje, da se ne bo ponovila tudi v naslednji hladni sezoni.

plakat_800x1059.jpg

Podpirajo nas: