040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

    Tehnološki napredek v zadnjih treh desetletjih je omogočil, da so igre na srečo postale bolj dostopne kot kadarkoli prej v zgodovini človeštva. Večja dostopnost iger omogoča, da na srečo igra večje število ljudi, večja udeležba pa prinaša tudi večjo razširjenost problematičnega igranja v populaciji. Vse večji delež ljudi, ki na našem portalu iščejo pomoč, ima težave zaradi spletnih oblik igranja na srečo, predvsem v spletnem kazinu.

Problematična plat online hazardiranja je, da lahko svoje igranje pred drugimi skrivamo in to povsem enostavno. Ni nam več potrebno iti do kazina, salona ali stavnice, vse lahko opravimo kar od doma, v službi, na avtobusu oz. kjerkoli se pač znajdemo, ko želimo igrati.

V okviru naše mini raziskave v obdobju prvega vala koronavirusa smo ugotovili, da je več kot polovica anketirancev že hazardirala v službenem času!

Igranje_med_sluzbenim_casom2

Težje opuščanje iger na srečo brez pomoči programov za blokiranje hazarderskih vsebin

Ker sta spletna stavnica ali kazino v današnjem času dosegljiva takoj z le z nekaj dotiki ekrana ali kliki z miško, je igralcem veliko težje vzdrževati abstinenco. Zato je pomembno, da to okoliščino in potencialno nevarnost za zdrse skušate nevtralizirati s kakim programom, ki vam blokira dostop do spletnih igralnic in stavnic. Za enega najboljših, obenem pa je tudi povsem brezplačen, se je izkazal program Bet Blocker, ki vam zablokira dostop do 18 tisoč strani in tisoč petsto aplikcaij s hazarderskimi vsebinami.

 

Samoizolacija, izkrivljena dimenzija časa, nenadzorovan vnos alkohola ali prepovedanih substanc, slabša presoja, impulzivno vedenje, pogostejši in višji stavni vložki

Vse našteto so značilnosti spletnega igranja na srečo.

Več o igranju preko spleta preberite v našem članku iz leta 2018, "Hazardiranje na spletu".