040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

Leta 2000 so na trg dali še eno izmed vojnih videoigric, v kateri se v streljaškem spopadu udarita ekipi A in B. Nič originalnega, torej, dobri fantje preganjajo teroriste in obratno. Toda zaradi neke malenkosti je igra prekosila vse ostale v branži. Za nekaj drobiža si igralec lahko kupi kredite. Kreditov ni možno spremeniti nazaj v denar.  S krediti lahko igralec kupi druge igre ali podrejene stranske produkte. Kredite je moč uporabiti tudi za nakup za "skinov" oz. kož, v katere igralci preoblečejo svoja orožja, ki so potem njihov zaščitni znak.

Osnovno ime igre je v letu 2012 dobilo dodatek in se od takrat naprej imenuje Counter Strike: Global Offensive. V povprečju jo je leta 2016 hkrati igralo več kot 300.000 igralcev.  Poleg rednega online igranja obstajajo tudi turnirske oblike z milijonskimi nagradnimi skladi. Mnogi turnirji so preko spletnih portalov in youtube kanala prenašani v živo in uživajo neverjetno gledanost, tudi do 27 milijonov gledalcev hkrati.

Igri Counter Strike in Call of Duty sta si po strukturi igre povsem podobni, toda prva ima nekaj, česar druga  nima. Gre za na vprvi pogled nepomembne virtualne predmete, ki jih je mogoče kopičiti v zbirke, z njimi pa se da početi marsikaj. Nastale so spletne strani po principu E-baya, kjer je skine mogoče spremeniti v pravi denar,  jih torej prodati drugim igralcem. Ko je bilo izvedljivo to, so hitro nastale tudi strani, na katerih je za skine mogoče tudi hazardirati. Na voljo je na primer spletna stran, ki spremlja bitke profesionalnih igralcev igre Counter Strike, na njej objavlja stavne kvote in sprejema stave v obliki skinov. Za skine je danes mogoče igrati tudi ruleto.

Mnogi mladi igralci so zaradi rednega hazardiranja s skini, zanje je to seveda izjemno privlačno, zdrsnili v zasvojenost, medtem ko njihovim staršem sploh ni jasno, za kaj gre. To področje ni regulirano z nobenimi zakoni, zato je udeležba otrok in mladoletnikov v takih igrah na srečo lahko zanje nadvse škodljiva. 

 

povezava do članka na espn.com: