Stran 1 od 1

Odgovorno prirejanje iger na srečo

Objavljeno: 31 Avg 2018, 19:15
Napisal/-a admin
Izraz "Odgovorno prirejanje iger na srečo" je mogoče še kar dober, v angleščini pa obstaja izraz "Fairer Gambling", ki so si ga izmislili borci za
bolj poštene načine ponujanja iger na srečo in skrbi za potrošnika.

Veliko težav smo npr. zaznali na twitterju, kje se igralci pritožujejo nad nepoštenimi praksami podjetij, ki ponujajo online igre, bodisi stavnice, bodisi kazino igre ali poker.

Ena od ključnih zamer, ki jih imajo igralci do teh podjetih, se nanaša na postopek prenosa sredstev z igralnega računa na bančni račun igralca.
Taktike, ki jih ubirajo podjetja, so v osnovi zelo podobne in služijo zavlačevanju. Med dobitkom in prenosom na bančni račun mora miniti kar največ časa.
Pa ne gre za minute ali ure, gre za dneve, včasih tudi tedne. Mnogi igralci, ki se ne zmorejo upreti želji po igranju, bodo te dobitke spremenili v nove stave na stavnici/igralnici, kjer so dobili dobitek. Lastniki stavnic se zavedajo, da imajo igralci račune odprte hkrati na več različnih stavnicah in povsem logičen je njihov strah, da bi se dobitki preselili na druge račune.

Online igralnice in stavnice vedo natančno, kaj kdo igra in kdaj je stavil. Odločite se, recimo, da boste naredili daljšo pavzo in nekaj časa ne boste igrali. Ker se na vašem igralnem računu nič ne dogaja, vas bo lastnik online stavnice/igralnice na to opozoril, včasih tudi podaril kakšno malenkost v obliki zastonj stave. Taki dogodki predstavljajo sprožilce (trigger), ki v vaših možganih povzročijo vihar in prebudi se želja po igri.

V prihodnosti bomo našteli še nekatere prijeme, ki jih uporablja industrija. Lahko pa nam pri tem pomagate tudi vi z vašimi izkušnjami.