Pomoč je na voljo tudi v času epidemije koronavirusa

Kako ravnati v obdobju samoizolacije
admin
Site Admin
Prispevkov: 24
Pridružen: 18 Dec 2017, 08:20
Kontakt:

Pomoč je na voljo tudi v času epidemije koronavirusa

Odgovor Napisal/-a admin »

Epidemija je med nas zanesla stanje precejšnje negotovosti in občutij, ki iz tega izhajajo. Z njimi se srečujemo prvič in z nadlogo se borimo vsak po svojih močeh. Nekateri med nami sodijo v skupino bolj ranljivih in tem je v teh časih še posebej težko. Naenkrat so se pojavile povsem nove situacije in pri nekaterih so vzniknili čisto elementarni strahovi povezani z eksistenco.
Še posebej so ranljivi tisti posamezniki, ki se borijo z različnimi oblikami zasvojenosti, ena od hujših oblik zasvojenosti je nedvomo motnja hazardiranja. Redna spremljevalca zasvojenosti s hazardom sta že od nekdaj depresija in obupno finančno stanje, pogosto obremenjeno z visokimi hazarderskimi dolgovi.

Naš portal www.mladihazarder.si smo že pred leti zasnovali kot spletno platformo za iskanje informacij in brezplačne pomoči za osebe s težavami, ki so posledica hazardiranja. Ključna motivacija za razvoj portala in različnih spletnih orodij samopomoči je bila želja, da bi z njimi dosegli ljudi, ki imajo tovrstne težave, nimajo pa dostopa do tradicionalnih oblik zdravljenja, bodisi zaradi sramu, telesne prizadetosti, oddaljenosti, časa, denarja ali iz drugih razlogov. Vse več ljudi prvo informacijo in pomoč za svoje težave poišče kar na spletu. Naša spletna platforma jim omogoča, da z nekaj kliki to pomoč najdejo, nam pa dovoljuje, da naše delo v času epidemije teče naprej povsem nemoteno. Edina pomembna razlika je v tem, da se uporabnik in terapevt trenutno ne srečujeta v živo, terapije potekajo preko ekrana s pomočjo programa Skype.
Ker so bližnje osebe hazarderjev prav tako prizadete, saj tudi same čutijo negativne posledice problematičnega hazardiranja, nudimo pomoč in podporo tudi njim. Še en pomemben podatek: starostnih omejitev za iskalce pomoči seveda ni.

Kaj vam nudimo?

Vse naše storitve so brezplačne.

Za iskanje informacij je naš portal še zmeraj na voljo 24 ur na dan. Prvi korak je običajno anonimni samoocenitveni test, rezultat testa je na voljo takoj. Uporaben je tudi za bližnje osebe hazarderja.
http://www.mladihazarder.si/si/page/poi ... nline-test

Vsak delovni dan lahko med 9. in 17. uro govorite s svetovalcem po telefonu 040 88 99 18.

S svetovalcem se lahko pogovorite tudi preko tipkovnice z uporabo storitve Live Chat: http://www.mladihazarder.si

Za informacije ali pomoč nam lahko tudi pišete na el. naslov pomoc@mladihazarder.si. Ta storitev ne pozna časovnih omejitev, deluje tudi ob nedeljah in praznikih. Odgovor na vaše elektronsko pismo prispe v nekaj urah, med tednom oz. ob delovnih dnevih pa takoj.

S pomočjo spletnega kalkulatorja lahko preverite, koliko denarja vam požre igranje na srečo:
http://www.mladihazarder.si/si/page/raz ... ov-igranja

Na telefon ali tablico si lahko naložite našo aplikacijo za androide: https://play.google.com/store/apps/deta ... naterapija

Na računalnik si lahko prenesete tudi našo brošuro Problematično igranje - vodnik za družine:
http://www.mladihazarder.si/assets/imag ... ruzine.pdf

BREZPLAČNE PSIHOTERAPIJE:

So na voljo takoj, čakalne vrste ni. V času epidemije potekajo s pomočjo programa Skype, zato so dostopne tudi uporabnikom iz najbolj oddaljenih krajev v Sloveniji. Ob vstopu v program vas testiramo, potrebna je popolna abstinenca od iger na srečo.
Pomoč v obliki terapije nudimo tudi bližnjim osebam hazarderja.