Pomoč za bližnje osebe igralca

Kaj lahko storimo, če nekdo od našh najbližjih hazardira
admin
Site Admin
Prispevkov: 24
Pridružen: 18 Dec 2017, 08:20
Kontakt:

Pomoč za bližnje osebe igralca

Odgovor Napisal/-a admin »

Nekateri med vami, ki zdaj berete te vrstice, ste mogoče tudi sami prizadeti zaradi neobvladljivega igranja na srečo osebe, ki vam je zelo blizu. Težave take osebe so vsekakor tudi težave njegovih bližnjih, sploh če živijo skupaj in imajo tudi skupne finance.

Človek bi pomislil, da bi vse težave prehenale takoj potem, ko bi zasvojenec prekinil z igranjem. Na splošno je uveljavljeno tudi napačno prepričanje, da je igralec edina oseba, ki je potrebna pomoči. Res je, da mora odločitev za odločno prekinitev s hazardom in vztrajanje v abstinenci nastati v igralcu samem. A glede na dejstvo, da so poleg igralca prizadeti tudi vsi, ki živijo s tako osebo v skupnem gospodinjstvu, so pomoči potrebni tudi ti. S tem, ko so deležni pomoči tudi sami, so bolje usposobljeni za pomoč in podporo osebam, ki imajo težave z neobvladljivim igranjem na srečo.

Če sodite med prizadete osebe in se želite pogovoriti z našimi psihoterapevti, nam pišite na helpline(at)mladihazarder.si. Če boste želeli, se lahko dogovorite za brezplačno terapijo, ki bo namenjena izključno vam, lahko pa se izvaja tudi v paru z osebo, ki je zasvojena.