Oblike brezplačne pomoči:

Info točka: Prešernova 3, MB

Piši psihoterapevtu: e-pošta

Live chat - kmalu

Skype intervenca: po dogovoru s psihoterapevtom

Testiraj se online!:  kmalu

SOS telefon, info:    kmalu

Prijavi se na Nagradni natečaj  na temo osveščanja o tveganjih pri igrah na srečo!  

Več informacij na naši Facebook strani "Ne zakockaj svoje prihodnosti"


 Raziskovalci že nekaj časa opozarjajo, da so med vsemi starostnimi skupinami ravno mladi najbolj ogroženi, da razvijejo odvisnost od iger na srečo in s tem povezane probleme. Največjo nevarnost zanje predstavljata igranje preko spleta, kar je skoraj nemogoče nadzirati, in igranje na igralnih avtomatih. Posebej nevaren je lahko internet, saj je otrokom in mladini hazardiranje na spletu veliko dostopnejše, kot v običajnem svetu. Po podatkih raziskave iz junija 2010 zavzemajo okrog 95 odstotkov tržnega deleža iger na srečo na internetu športne stave, online poker in online kazino. (vir: Derevensky Jeffrey (2012), Teen Gambling, Rowman & Littlefield)

Izkušnje iz tujine:                         

Po zbirnih podatkih na podlagi najnovejših študij znaša po86vprečna prevalenca problematičnega in patološkega igranja med adolescenti približno 3% v Kanadi in ZDA, 4,8% v Evropi, iz severne Evrope poročajo o 2,2 odstotni prevalenci, medtem ko je le-ta v Novi Zelandiji in Avstraliji okrog 3,7 odstotka. Zelo pomembno je, da te podatke primerjamo z povprečno prevalenco problematičnega in patološkega igranja odrasle populacije,  ta v večini zahodnih držav znaša med 1 - 2 odstotka. (vir: Derevensky Jeffrey (2012),  Teen Gambling, Rowman & Littlefield)

Slovenske izkušnje:                                                                                                                                   

Do prihoda ameriške multinacionalke, ki je pred leti pri nas želela zgraditi megaigralnico, se s problemom zasvojenosti in družbenimi stroški igralništva v Sloveniji sploh nismo ukvarjali. Zaradi izjemnega odpora civilne družbe so se Američani umaknili, mi pa smo v letu 2007 dobili prvo poglobljeno analizo s področja iger in igranja na srečo, ki jo je izdelal Inštitut za preučevanje igralništva pri Ekonomski fakulteti v Ljubljani.  V letih 2008 in 2010 sta bili opravljeni še prvi raziskavi med mlajšo populacijo, obe vam predstavljamo na podstraneh sekcije Mladi.

Na naslednjih straneh lahko najdete ogromno koristnih informacij o hazardu in hazardiranju na splošno ter podatkov iz različnih raziskav, ki so bile opravljene med mladimi.